Historia
Historia zakładu sięga roku 1957, kiedy to w Niegowie powołano samodzielny zakład mleczarski.
W 2003r zmodernizowano dział aparatowni mleka. Rok 2003/2004 był również okresem intensywnych prac nad wdrożeniem Systemu Bezpieczeństwa Zdrowotnego HACCP.
W toku transformacji i połączeń z OSM Szczekociny i Koziegłowami w 1977 r utworzono zakład Myszków-Szczekociny.
Z kolei w trosce o ochronę środowiska w 2006r uruchomiona została nowoczesna linia odwróconej osmozy, do membranowego zagęszczania serwatki.
Od 1989 r zakład w Myszkowie działa samodzielnie, a funkcję Prezesa pełni Roman Uzar.
2009-2014 Zmodernizowano znaczną część parku maszynowego oraz zakupiono nowe środki transportu. W tym czasie spółdzielnia skorzystała ze wszystkich ogłoszonych naborów na fundusze europejskie w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013, uruchamiając min. nowoczesną linię do produkcji napojów w butelkach PET i dokonując rozbudowy solowni serów i działu zagęszczania serwatki.
W 1996r oddano do użutku nową półautoamtyczną linię do produkcji serów dojrzewających.